Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Jumaat, 5 Februari 2016

Video Binatang Pelik Ditemui Di Sabah

Binatang aneh ini ditemui di Sabah. Khabarnya ia adalah Beruang matahari yang tidak mempunyai bulu di temui di ladang kelapa sawit. Dah macam Gollum, watak di dalam Lord of The Ring je...


Video nya di bawah ini :

Khamis, 4 Februari 2016

Soalan Yang Sering Ditanya Semasa Temuduga Kerajaan


Bohong la kalau korang pergi temuduga tak gugup. Saya caya mesti semua rasa takut, bimbang dan risau kalau tak berjaya menampilkan yang terbaik kepada si tanya.

Kali ni saya nak share bab temuduga. Semua orang pastinya akan melalui detik ini jika kalau dia tu pemalas nak kerja memang tak la. Dalam entri ni nak bincang pasal soalab yang kerap ditanya ketika temuduga.

Ahad, 31 Januari 2016

Tips Penjagaan Rambut Wanita Bertudung


Bagi yang bertudung, penjagaan rambut yang rapi adalah sangat penting kerana aliran udara yang tidak sempurna boleh merosakkan kesihatan rambut. Berikut tips penjagaan rambut bagi wanita bertudung yang boleh diamalkan.

1. Tak Seharusnya Cuci Rambut Setiap Hari

Cuci rambut setiap 2 atau 3 hari sekali dah memadai. Kalau yang nak cuci rambut sebelah pagi, boleh cuci 2 jam sebelum pakai tudung, biarkan rambut betul-betul kering. Cuci rambut juga perlu pilih syampu yang sesuai. Bab ni akan kita sentuh dalam tips #5. kalau yang rasa tak selesa & perlu cuci setiap hari, pilih syampu yang berasaskan herba. Cuci rambut sebelah petang atau malam, selepas balik kerja atau outing siang hari.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk