Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Khamis, 26 Mei 2016

Nota Buat Mereka Yang "Suka Perli" Pasangan Di Media Sosial

Jadi fenomena di media sosial zaman sekarang, budaya yang amat membimbangkan apabila isteri suka menyindir kelemahan suami dalam Facebook, suami tak mahu kalah mendedahkan aib isteri dalam Twitter. Anak-anak mereka pula mencarut dalam Instagram, sungguh amat memalukan!


Kadang-kadang apa yang kita tulis sebenarnya mahu menegur pasangan orang lain tetapi setiap orang yang membaca tulisan itu telah menyangka ada ‘sesuatu’ terjadi dalam perkahwinan kita. Aib dan cela bukan untuk didedah, kalaupun mahu memberi nasihat gunakan perkataan yang lembut, kiasan yang menyentuh hati, perumpamaan yang menginsafkan diri bukan tohmahan yang menambah lagi perbalahan.

Rabu, 25 Mei 2016

Menangani Wanita Yang "Kepoh" Masalahnya Di Media Sosial

Lelaki biasanya tidak suka menunjukkan perasaan mereka. Apatah lagi, meluahkan apa yang mereka rasa. Tidak kiralah kepada rakan rapat, adik beradik, mahupun sesiapa jua. Mereka lebih bersikap memendam dan melupakan sahaja. Yang lebih suka bercerita, meluah rasa hati adalah perempuan.


Paling dahsyat mereka ini tanpa segan silu memberitahu satu dunia mengenai emosi mereka terhadap pasangan di status Facebook(FB). Beratus like dan berpuluh komen yang diterima. Lelaki? Diam dan terus mendiam. Adakah itu jalan terbaik apabila berdepan dengan pasangan kaki ‘up’ status di laman Facebook. Duhai lelaki, lakukan ini andai anda berdepan dengan pasangan begini:

Selasa, 24 Mei 2016

"Menu Gajah" - TMJ Kata "Hanya Suka-Suka"

JOHOR BAHRU - “Tiada apa-apa tujuan secara peribadi,” jelas Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berhubung penyiaran gambarnya diberi hidangan gajah.

Pelbagai reaksi diterima, namun Pemilik Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) itu mengakui ia sekadar suka-suka untuk rakannya iaitu bekas Ketua Pegawai Eksekutif Pahang.


“Apabila ia berlaku kepada kami terutama apabila kami kalah, semua orang turut sama-sama bergabung dan menjadikan kami bahan jenaka mereka.

Pasangan Muatnaik Gambar "Memualkan" Selepas Projek

Ish! Gambar apa tu weiiii?? Miss nak breakfast pun terbantut lah, hilang terus selera nak makan selepas melihat gambar menjijkkan tu! Apa jadahnya pagi-pagi dok ‘sajikan’ gambar tak senonoh macam tu di laman sosial.. Pasangan gila mana lah dok buat gila awal pagi ni, hah??

Akibat Tegur Gambar Shaarnaz Ahmad, Intan Suraya "Dihentam" Netizen

Pengacara Intan Suraya menjelaskan komen yang dilayangkan pada foto Sharnaaz bersama pasangannya, Nabila di laman Instagram, bukan bermaksud menegur pelakon itu.

Intan berkata, dia tidak berniat memburukkan mana-mana pihak sebaliknya seronok melihat Sharnaaz dan Nabila yang tampak mesra.


Lantas, melihat foto itu, Intan terus bertanya apakah mereka sudah berkahwin.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk