Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Sabtu, 23 Julai 2016

The Sun Dikutuk Sebab Kritik Pembaca Berita Berhijab

LONDON – Pertubuhan Standard Media Bebas (IPSO) menerima lebih 1,400 aduan susulan komen biadap wartawan kanan akhbar mengkritik penyampai berita berhijab ketika melaporkan insiden di Nice.

Kelvin MacKenzie yang juga bekas ketua pengarang The Sun mempersoal kewajaran Fatima Manji, dipilih membaca berita di stesen Channel 4, mengenai serangan maut meragut puluhan nyawa di bandar Perancis itu 14 Julai lalu.

Jumaat, 22 Julai 2016

Yuna Kecewa Dipanggil "Sampah" Oleh Bangsa Sendiri

Setelah dikritik sesetengah pihak gara-gara memeluk Usher dalam satu persembahan pentas, Yuna meluahkan rasa terkilannya tentang bagaimana mudah dia dihakimi oleh sebilangan rakyat Malaysia.

Lebih mengecewakan, ‘penghakiman’ datangnya daripada bangsanya sendiri. Yuna mencipta nama di luar negara dan terpaksa berdepan dengan pelbagai cabaran dari bangsa asing nyata bukan masalah utama bagi penyanyi Yuna. Sebaliknya, penerimaan bangsa sendiri terhadap pendirian dan caranya itu adalah ujian paling besar buatnya.

Wanita Pengasas Produk Kosmetik Ditahan AADK Ambil Dadah

BACHOK – Seramai 24 lelaki dan seorang wanita yang mendakwa dirinya pengasas produk kosmetik ditahan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Bachok dalam operasi dijalankan di sekitar daerah ini, kelmarin.

Ketua Unit Penguatkuasaan AADK Bachok, Muhamad Rostam Mohd Aluwi berkata, daripada tangkapan itu, 16 suspek didapati positif dadah jenis methamphetamine.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk