Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Jumaat, 1 April 2016

Khasiat Dan Keajaiban Buah Delima "Buah Dari Syurga"

Keistimewaan buah delima ialah isi buahnya yang bukan sahaja menarik tetapi sedap untuk dimakan. Tahukah anda bahawa jus delima menghasilkan asid sitrik dan natrium sitrat untuk tujuan farmaseutikal. Ia sebagai persediaan untuk merawat pencernaan yang terganggu dan dianggap bermanfaat bagi penyakit kusta.

Khamis, 31 Mac 2016

Petua Orang Lama Mengatasi Mata Rabun

Setiap penyakit pasti ada penawarnya. Jadi tak perlu mengeluh saat nikmat dari sudut fizikal ditarik atau mula 'hilang'. Beberapa petua ini mungkin akan jadi salah satu penawar bagi anda yang ada masalah rabun mata.

Jom, semak...

Anemia - 6 Makanan Penambah Darah

Gejala kurang darah ataupun lebih dikenali dengan nama anemia boleh terjadi kepada sesiapa sahaja. Kanak-kanak juga tidak terkecuali alaminya. Jika tidak dirawat apatah lagi mengambil perhatian mengenai masalah yang timbul ini boleh membawa kepada keadaan yang lebih serius. Ada kalanya boleh membawa maut.


Cegahlah sebelum terlambat. Mungkin anda boleh mengubah segala-galanya dengan cara pemakanan yang sihat. Perhatikan beberapa jenis makanan yang baik untuk menghindari anemia.

Rabu, 30 Mac 2016

Peranan Bapa Menjadikan Anak Bijak - Petua

Bermain juga satu pelajaran buat si kecil. Biasanya bayi menghabiskan banyak masa dengan mama. Apa kata kali ini papa pula yang ambil alih melayani kehendaknya bermain.

Bayi pada usia 0-2 tahun memerlukan sokongan dan dorongan daripada papa dan mama untuk belajar banyak perkara. Selain itu waktu bermain juga menggambarkan kasih sayang yang tidak terhingga buat si kecil.


Berikut antara panduan bermain yang boleh dilakukan bersama si kecil.

Zamani Nafi Kisah Lama Punca Masih Solo

Vokalis kumpulan Slam, Zamani akui dirinya masih tidak berpunya dan dalam masa yang sama menafikan status beliau yang tidak berkawhin kerana kecewa dan tidak move on dengan kisah cinta lama.

“Tiada istilah kecewa dalam hidup saya walaupun pernah beberapa kali putus cinta. Sebagai manusia biasa saya ada keinginan untuk berkahwin, tetapi mungkin belum tiba masanya”

Khasiat Menakjubkan Beras Perang

Beras perang merupakan jenis beras yang kurang diproses dan memiliki nutrisi yang tinggi. Dengan menggantikan beras perang daripada beras biasa, ia mampu memberi manfaat kepada kesihatan dari pelbagai segi.


Meskipun terdapat beberapa kekangan yang membuatkan pengguna berasa sukar menggunakan beras perang seperti memerlukan masa untuk memasak yang lebih lama, namun ia lebih berkhasiat secara keseluruhannya.

Selasa, 29 Mac 2016

10 Pramugari Tercantik Air Asia Malaysia

Sebuah laman web, telah TallyPress menyenaraikan 10 Pramugari AirAsia (Malaysia) yang paling Top atas undian orang ramai.

Semuanya memang cantik-cantik belaka. Anda pasti jatuh cinta..

1. Winky Loke


Winky bukan sahaja nampak gojes apabila mengenakan uniform AirAsia, dia juga nampak cantik apabila berpakaian kasual. Kami percaya dia mampu mencairkan hati ramai lelaki. Winky gemar berkongsi saat-saat menarik dan gambarnya dalam perjalanan kerjanya.

Maya Karin Pelik Dan Takut Dirisik Lelaki Misteri

"Apa yang boleh saya katakan, mengabaikannya adalah tindakan paling wajar harus saya buat kerana saya langsung tidak mengenali tuan empunya diri dan bimbang akan mendatang ancaman bahaya pada diri saya kelak," demikian kata Maya Karin yang dirisik lelaki misteri baru-baru ini ketika sedang bercuti di Jerman. 

Kata pelakon itu, dia menerima risikan daripada lelaki tersebut yang telah menemui ibunya seminggu lalu di Sungai Pencala dengan hanya membawa sebentuk cincin. 

Penjelasan Pihak Pengantin Perempuan Dan Pengajaran Di Sebalik Pergaduhan

Selepas heboh bakal pengantin lelaki ditumbuk kerana gagal menyediakan wang hantaran, kakak sepupu yang mewakili keluarga pihak perempuan tampil menjelaskan isu sebenar. Wanie Azwani melalui akaun Facebook menafikan kekecohan yang berlaku itu disebabkan isu wang hantaran yang tidak mencukupi seperti yang disebarkan.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk