Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Khamis, 5 Oktober 2017

Benarkah PPIM Mula Besar Kepala? Ancam Komuniti Ahmadiyah

PETALING JAYA: Komuniti kecil pengikut fahaman Ahmadiah di Selangor hidup dalam ketakutan susulan ancaman dan amaran terhadap mereka pada satu sidang media yang dianjurkan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) minggu lalu.


Dalam sidang media pada 27 September, jurucakap Gerakan Banteras Aktiviti Haram (GBAH) menggesa pihak berkuasa agama Islam bertindak terhadap Baitusalam, yang menjadi tempat pertemuan pengikut fahaman Ahmadiah sejak berdekad lama.

Selasa, 3 Oktober 2017

Pelakon Bergelar Datuk Ditahan Polis Kes Penipuan

Pihak polis telah menahan Pengarah Urusan DBI Properties Datuk Nuruliman A Rahman atau dikenali Boy Iman bersama dua lagi suspek utama di Ampang dan Setapak bagi membantu siasatan berhubung penipuan jualan rumah membabitkan nilai RM6.2 juta, semalam.


Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Sri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, pihaknya menerima 188 laporan polis berkaitan penipuan jualan rumah yang dilakukan Syarikat DBI Properties dan Syarikat Juta Kelulut Global Resources.

Khabar Gembira Menanti Penjawat Awam

PUTRAJAYA: Datuk Seri Najib Razak berkata, beliau akan mengumumkan khabar gembira khusus untuk penjawat awam ketika pembentangan Bajet 2018 pada hujung bulan ini.


Perdana Menteri berkata demikian ketika berucap pada Majlis Amanat Perdana Perkhidmatan Awam Ke-15 (MAPPA XV) dengan tema Aspirasi Perkhidmatan Awam Menuju TN50: Penyampaian Untuk Kesejahteraan Rakyat dan Negara di sini, hari ini.

Ibu Pelajar Tragedi Tahfiz Mahu Pengetua Jelaskan Ke Mana Wang Derma

PETALING JAYA: Beberapa ibu mangsa kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat pada 14 September lalu mengadu mereka belum menerima sumbangan yang dikumpul daripada orang ramai selepas tragedi kebakaran yang meragut 21 nyawa pelajar itu.


Seorang ibu mangsa yang tidak mahu dikenali memberitahu, mereka menuntut agar pengetua, Muhammad Zahid Mahmood dapat menjelaskan sama ada mereka akan menerima wang sumbangan tersebut.

Isnin, 2 Oktober 2017

5 Jenis Makanan Mampu Cegah Kanser Payudara Di Kalangan Wanita

Boleh dikatakan bahawa kes wanita yang mengidap penyakit kanser payudara semakin meningkat pada masa kini. Tidak dinafikan jika penyakit kanser payudara merupakan penyakit turun temurun dalam genetik keluarga, tetapi usaha kita untuk mengelakkannya juga perlu agar risiko untuk terkena penyakit kanser payudara berkurang.


Kini penyakit kanser payudara juga tidak mengenal usia. Bahkan perempuan seawal 20an juga sudah ada yang didiagnos dengan penyakit kanser payudara apabila ia bermula hanya dengan ketulan atau benjolan kecil di bahagian payudara yang dipanggil cyst atau fibroid.

MELETOP : Filem Abang Long Fadil 2 Pecah Rekod

KUALA LUMPUR – Filem terbitan Skop Production Sdn Bhd, Abang Long Fadil 2 meraih kutipan RM17.8 juta hingga semalam, sekali gus memecah rekod jualan tiket tertinggi yang dipegang Polis Evo, dua tahun lalu.


Filem arahan Syafiq Yusof yang mula ditayangkan pada 24 Ogos lalu itu, masih boleh ditonton di 70 pawagam di seluruh negara.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk