Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Sabtu, 9 April 2016

Mualaf Kongsi Kisah Disuruh Murtad Setiap Minggu Oleh Orang Islam

Sejak memeluk Islam pada 17 tahun yang lalu, boleh dikatakan hampir setiap minggu aku menerima message yang menyuruh aku murtad. Mereka, si penghantar bukanlah dari kalangan agama lain, tetapi dari agama Islam sendiri. Seolah-olah kedatangan aku memeluk Islam tidak diterima oleh mereka.

Jika kamu mempertikaikan niat aku memeluk Islam, tak mungkin aku di sini sebagai muslim selama 17 tahun. Tak mungkin kini aku mampu menjadi Al-Hafiz! Tak mungkin aku berada di sini menceritakan tentang indahnya Islam!

Jumaat, 8 April 2016

Eiii.... Ayam Pedas Berulat Sampah Di Kantin Sekolah

PETALING JAYA: Lagi kes keracunan makanan!

Kali ini membabitkan hampir 30 murid perempuan di sebuah sekolah kebangsaan di Kota Bharu yang mengadu sakit perut, loya, muntah dan cirit-birit selepas makan nasi ayam berlauk pedas.


“Ketika sedang makan saya dapat merasakan lauk masih sejuk seperti baru dikeluarkan dari peti ais. Walaupun pada mulanya tidak merasa apa-apa, tetapi sedang saya makan ayam, saya ternampak ulat sampah dan terus berhenti makan isi ayam itu,” kata seorang murid tahun enam, Nurul Eimie Shafiqah Mohd Hoiri, 12 mengenang kejadian pada waktu rehat pukul 10.30 pagi semalam.

Pelajar Gay Dan Murtad Malaysia Diberi Status Pelarian Oleh Kanada

KUALA LUMPUR – Kerajaan Kanada memberi taraf pelarian kepada seorang pelajar Malaysia yang secara terbuka mengakui dirinya homoseksual dan ateis.

Keputusan itu dibuat panel Lembaga Imigresen dan Pelarian Kanada dalam sesi pendengaran selama 20 minit, semalam.

Jom Rebut Peluang Miliki Rumah Pertama Dengan MyDeposit

Skim Pembiayaan Deposit Rumah Pertama (MyDeposit) inisiatif kepada pembeli rumah pertama untuk memiliki kediaman mampu milik sepertimana yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika pembentangan Bajet 2016 kini dilancarkan dan mula dilaksanakan.


Kenyataan Akhbar Dan Borang Permohonan MyDeposit

KENYATAAN AKHBAR
YAB PERDANA MENTERI
MESYUARAT MAJLIS PERUMAHAN NEGARA

Khamis, 7 April 2016

Ustaz Pukul Pelajar Dengan Kerusi Sehingga Patah Tangan

BALING 6 April – Seorang pelajar tingkatan satu sebuah sekolah menengah di sini mendakwa dia dipukul seorang guru agama sehingga tangan kanannya cedera, kelmarin.

Mangsa, Farah Izzati Mohd. Rohaizad, 13, patah tangan kanan dalam kejadian kira-kira pukul 8.30 malam itu dan mendapat cuti sakit selama sebulan.

MAS Tawar "Beli 1, Percuma 1" Untuk "1st Claas", "Business Class"

KUALA LUMPUR – Malaysia Airlines Berhad (MAB) menawarkan promosi ‘Beli Satu Dapat Satu Percuma’ apabila pelanggan membeli tiket kelas pertama atau perniagaan mulai hari ini hingga 18 April, 2016.

Dalam satu kenyataan, pihak MAB berkata tempoh perjalanan bermula serta-merta hingga 30 November 2016.

Ahad, 3 April 2016

Khasiat Kacang Bendi Yang Tidak Dipedulikan

Sayur kacang bendi terkenal sebagai sayur tambahan dalam masakan kari atau pun asam pedas. Ada orang kurang menggemari sayur bendi kerana lendir yang ada di dalamnya.

Namun terdapat banyak khasiat tersembunyi di dalam sayur ini. Buahnya dikatakan mampu membantu menguatkan otak serta menambah daya ingatan dan kecerdasan.

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk