Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Jumaat, 29 Januari 2016

Video Polis Terima Kondom Dari Pelakon Dan Wartawan Kini VIRAL

VIDEO memaparkan seorang wartawan dan pelakon menyerahkan kondom kepada anggota polis Mesir sempena sambutan ulang tahun pemberotakan pada 2011 menjadi viral apabila mencecah lebih sejuta tontonan.


Bagaimanapun, kini timbul pula isu kemungkinan kedua-dua wartawan dan pelakon itu bakal dihadapkan ke muka pengadilan.
Penggambaran video itu dilakukan pada Isnin iaitu Hari Polis negara itu dan ulang tahun pemberontakan menentang autokrat Hosni Mubarak. Ia meluahkan rasa masa masa terhadap pasukan keselamatan.

Video yang dikongsi 15,000 di laman sosial Facebook menunjukkan dua lelaki berusia awal 20an sedang ketawa sambil mengeluarkan kondom daripada bungkusannya.

"Daripada belia kepada polis Mesir," itulah yang tertera pada kondom berkenaan.

Ia dirakam di Dataran Tahir iaitu lokasi demonstrasi itu berlaku lima tahun lalu.

Ketika penggambaran itu, Dataran Tahir lengang dengan hanya beberapa kumpulan penyokong Presiden Abdel Fattah el-Sisi yang juga bekas jeneral yang dilantik memimpin negara itu pada 2013.

Dua lelaki yang mengedarkan kondom itu adalah pelakon, Ahmed Malek dan wartawan, Shady Hussein yang bekerja untuk program berbentuk satira. Mereka membawa watak penyokong el-Sisi, mengibarkan bendera Mesir sambil melaungkan 'Hidup Mesir!"

Setakat ini, ada pihak yang mengadu perbuatan mereka itu menghina anggota polis dan jika didakwa boleh dikenakan tindakan tidak kurang enam bulan penjara dan denda 10,000 pound.

Susulan itu, Shady menerusi Facebook menjelaskan perlakuannya menerusi video itu hanya sekadar gurauan.

Bagaimanapun, katanya, berbanding apa yang dilakukan pihak polis yang menyalahgunakan kuasa ketika pemberontakan pada 2011.

"Rakyat tidak akan lupa apa yang telah kamu lakukan," katanya.

Status Shady itu dikongsi lebih 20,000 dalam masa kurang sejam.

Bagaimanapun, berlakinan dengan Ahmed yang bertindak meminta maaf. Beliau turut menjelaskan ia berlaku kerana rasa tidak puas hati kerana sekatan bersuara di negara itu.

Walaupun tidak mendapat maklumbalas Kementerian Dalam Negeri, terpai laman Facebook tidak rasmi menggesa kedua-duanya dihadapkan ke muka pengadilan.

"Tahniah, kamu telah bermusuh dengan 37,000 anggota polis," katanya. - MStar

1 ulasan:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,ZYHE MAULANA KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI ZYHE MAULANA DI NOMOR (0852-9827-5599) KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE ~KLIK DISINI~
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..


    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI ZYHE MAULANA NMR (0852-9827-5599) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI PAKAR MUSTIKA

    BalasPadam

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk