Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Khamis, 14 April 2016

Kerajaan Dubai Fatwakan Haram "Curi" Wifi Orang Lain

Kalau di Malaysia, curi Wifi orang lain tu dah jadi perkara biasa sampai owner nak kena tukar password banyak kali. Tapi tak ada undang-undang untuk si pencuri WiFi.

Tapi berbeza di Dubai sebab memang akan rasa berdosa sangat kalau nak curi WiFi orang lain.


Menurut laporan Emirates 24/7, Jabatan Hal Ehwal Islam dan Aktiviti Kebajikan Dubai (IACAD) baru-baru ini telah mengeluarkan fatwa dengan mengharamkan penggunaan WiFi orang lain tanpa kebenaran.

Fatwa tersebut dikeluarkan berikutan pihak mereka menerima pertanyaan dari orang awam.

Yelah, siapa yang suka orang guna barang kau? Dah la bayar WiFi tu, tapi nak guna je slow.

Fatwa tersebut di siarkan di laman web Jabatan Hal Ehwal Islam dan Aktiviti Kebajikan Dubai, di bahagian ‘fatwa moden’.

Ia tertulis, tidak dibenarkan bagi orang ramai untuk menggunakan apa yang dimiliki oleh orang lain tanpa bayaran atau tanpa kebenaran.

1 ulasan:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,ZYHE MAULANA KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI ZYHE MAULANA DI NOMOR (0852-9827-5599) KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE ~KLIK DISINI~
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..


    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI ZYHE MAULANA NMR (0852-9827-5599) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI PAKAR MUSTIKA

    BalasPadam

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk