Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Khamis, 14 April 2016

Vivian Diarah Bela Diri Kes Persenda Umat Islam

KUALA LUMPUR - Mahkamah Sesyen di sini hari ini mengarahkan Vivian Lee May Ling yang merupakan bekas teman wanita blogger kontroversi, Alvin Tan untuk membela diri atas pertuduhan mempersenda umat Islam pada bulan Ramadan tiga tahun lalu.


Hakim Abdul Rashid Daud memerintahkan demikian selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie.
Berdasarkan pertuduhan, May Ling dan bekas teman lelakinya, Alvin Tan Jye Yee, 27, didakwa bersama-sama menerbitkan satu penerbitan menghasut dalam laman sosial Facebook Alvin dan Vivian - Alvivi satu kandungan gambar dan komen bertajuk Selamat Berbuka Puasa (dengan Bak Kut Teh.. wangi, enak, menyelerakan!) yang mengandungi logo halal.

Pertuduhan itu didakwa dilakukan pada pukul 10.48 malam antara 11 dan 12 Julai lalu di 568-14-18, Kompleks Mutiara, Jalan Ipoh, Batu 3 1/2 di sini.

Dakwaan dibuat mengikut Subseksyen 4(1)(c) Akta Hasutan 1948 (Akta 15) yang boleh dihukum di bawah Subseksyen 4(1) akta yang sama dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan. 

- K! ONLINE

1 ulasan:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,ZYHE MAULANA KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI ZYHE MAULANA DI NOMOR (0852-9827-5599) KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE ~KLIK DISINI~
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..


    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI ZYHE MAULANA NMR (0852-9827-5599) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI PAKAR MUSTIKA

    BalasPadam

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk