Nuffnang : Terhangat Masa Kini

Isnin, 18 Januari 2016

Penyanyi Kuch Kuch Hota Hai Meninggal DuniaSalah seorang penyanyi yang menyumbangkan suaranya untuk filem pecah panggung Kuch Kuch Hota Hai meninggal dunia di sebuah hospital di India hari ini.

Manpreet Akhtar, 55, menghembus nafas terakhir di Patiala akibat serangan jantung dan pendarahan dalam otak kerana saluran darah pecah.

Dia meninggal dunia kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi.

Manpreet dikenali kerana gaya nyanyiannya mengikut cara klasik dan sering dipilih menyampaikan lagu untuk filem Hindi dan Punjabi.

Antara lagu popular pernah dinyanyikan Manpreet ialah Tujhe Yaad Na Meri Aye untuk filem Kuch Kuch Hota Hai.


Manpreet adalah adik kepada seorang lagi penyanyi terkenal Punjabi, Dilshad Akhtar.

Turut menyatakan rasa bersedih atas kematian Manpreet ialah Timbalan Ketua Menteri Punjab, Sukhbir Singh Badal yang mengenang penyanyi itu sebagai artis dihormati dalam industri perfileman India.

Kuch Kuch Hota Hai adalah filem komedi romantik yang mula ditayangkan di India dan United Kingdom pada Oktober 1998.

Menampilkan gandingan pelakon Shahrukh Khan dan Kajol untuk kali keempat, filem itu adalah arahan pertama Karan Johar.

Turut memeriahkan filem itu adalah Rani Mukerji dan Salman Khan.

Selain di India, Kuch Kuch Hota Hai turut menjalani penggambaran di Mauritius dan Scotland.

1 ulasan:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,ZYHE MAULANA KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI ZYHE MAULANA DI NOMOR (0852-9827-5599) KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE ~KLIK DISINI~
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..


    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI ZYHE MAULANA NMR (0852-9827-5599) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI PAKAR MUSTIKA

    BalasPadam

Nuffnang : Terhangat Masa Kini 3

busuk